lördag 26 juni 2010

Midsommar 26/6


Här är vi finklädda och ska ge oss iväg till midsommarfesten.(ja där ser ni min gräslig trädgård, måste ta tag i det snart)
Den här maten åt vi till lunch.

T.ex skinka,nypotatis, frikaldeller, gubbröra och den ljuvligt goda Skagentårtan(http://www.receptcentralen.se/fest/skagentarta/).

Lite ostar, kronärtskockblad och en massa olika sillar

Till kaffet blev det daijmtårta och snortårta, som min vänninna säger men det låter gräsligt tycker jag. (http://www.itköket.se/recept/858-mumsig-marangtarta)
Men go är den speciellt med jordgubbar.
Till kvällen var det så Pasta pestosallad, tzatsiki, potatis och fetaost(låg på grillen) och en massa grillat kött..Efterrätt var varm fruktsallad med sås.
Vad som dracks,,............öl,vin och snaps..
Vi hade jättetrevligt och all mat var supergod..
Tack till alla för en trevligt midsommarafton

Svinhugg - Marianne Cedervall - Svinhugg - Ljudbok


Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum.
Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa ...
Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap, hämnd och uppgörelse som går rätt in i hjärtat. Kopierat ur Bokus

Jösses va bra, rolig och mysig. Absolut en bok man ska lyssna på och inte läsa, för uppläst får man ju in alla dialekterna Ja dvs gotlänskan och norrlänskan.Jättebra story också.
Jag vet inte vad jag ska säga mer LÄS DEN eller rättare sagt LYSSNA..Toppenbok.BETYG:

Liza Marklund & James Patterson - Postcard killers - Ljudbok


MEDIERNA KALLAR DEM THE POSTCARD KILLERS
De är unga, vackra och välutbildade ¿ och de skär halsen av unga människor över hela Europa.
Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.
NU HAR DE KOMMIT TILL STOCKHOLM

Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack.
Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld.
Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer.
Han har bara ett mål i livet:
DE SKA JAGAS TILLS HELVETET FRYSER
Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död.
Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas?
Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan och tusen kilometer norrländsk asfalt... Kopierat ur Bokus
När man fick läsa om denna bok tänkte man wow, det måste ju bli skitbra.Två så bra författare, kan ju aldrig bli fel.Så förväntningarna var ganska stora. Boken är bra, helt klart godkänd. Det negativa är att morden är blodiga, känns overkligt.Och även storyn i stort tycker jag inte är så trovärdig.Många plus till uppläsaren Reine Brynolfsson.BETYG:

Jonas Moström - Hjärtats mörker


En död kvinna hittas av några småpojkar i en skogsdunge. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och hennes mobiltelefon saknas. Allt pekar på att det är ett sexmord. Det blir upptakten till en polisutredning som går allt annat än problemfritt. Johan Axberg och kollegerna vid Sundsvallspolisen tar upp jakten efter mördaren med mycket lite att gå på. Den enda ledtråd polisen har tycks vara en röd Golf som setts på området där kvinnan mördats.

Axbergs bästa vän läkaren Erik Jensen har problem i äktenskapet med Sara. Det knakar i fogarna och inget verkar få dem att hitta tillbaka till varandra. När Sara åker på en skrivarkurs i Frankrike inleder hon en kärleksaffär med en annan, en affär som kommer stå henne och familjen mycket dyrt.Kopierat ur Bokus
Det är precis sådana här deckare jag gillar lite av både kärlek och spänning.Och det beskriver även naturen och miljön runt Sundsvall.Detta var del 3 och Moström har även skrivit del 4 och 5.
Jag vill fortsätta läsa om Axberg och Jensen och se hur det går i deras liv.
BETYG:

fredag 25 juni 2010

Fredag 25/6 Midsommarafton


Glad Midsommar på Er alla.Hoppas ni får det trevligt!!Ska ni dansa kring midsommarstången?

Själv ska jag fira med vänner, vi ska ta med oss lite mat var. Det blir sill,nypotatis och sådant mitt på dagen. På kvällen blir det grillat och småplock så igår gjorde jag en pastasallad med pesto och fetaost, den är bara så GOD.
Tyvärr har jag dragit på mig en elak förkylning, vilket gör att man känner sig jättetrött.
Jag känner inte alls för fest idag,,men samtidigt går man inte kanske man ångrar det också.
Det får nog bli en nubbe till sillen,,så kanske det ordnar sig..hihi..

lördag 19 juni 2010

Lördag 19/6


Det har varit en stressig vecka både på jobb och hemma. Min kollega har haft semester, hon har blivit mormor.Hjärtligt grattis KG. Men eftersom vi jobbat ihop i närmare 14 år så känner jag mig lite halv när hon är borta.
Gosa nu riktigt mycket med tösen KG.

Min mamma blev sjuk i måndags och åkte in på sjukhus, vatten i lungorna och dåligt blodvärde. Vi var och hälsade på henne på sjukhuset, jag och pappa.
Men nu är hon hemkommen med en mängd tabletter.
Krya på dig mamma..

När jag kom hem från jobbet i fredags, hade mina barn städat,dammsugit och torkat golven.
Tack så hjärtligt..
Ett hjärta till er.

Jag vill också dela ut en ängel till min kära vän som skulle blivit 50 år igår.
Men tyvärr tog cancer ditt liv alldeles för tidigt.
Ha det bra alla och var rädda om varandra

måndag 14 juni 2010

Måndag 14/6


Detta fick jag i avslutningspresent av en flicka,,,men vad är det?
Jag trodde först det var sparris, fast sätts det som lök???
Sparris vore rätt häftigt att ha växande i trädgården, och gott är det också.

Eller är det blommor kanske,,när jag googla namnet fick jag fram denna bild..
Jag har ju tyvärr inga gröna fingrar...Så HJÄLP..

söndag 13 juni 2010

Söndag 13/6


Jag känner mig jättetrött, det har varit extremt mycket på sista tiden och alldeles för lite sömn.
I Torsdags var vi på Bamboo och åt, gud va gott det var. Speciellt jordnötssåsen och den krispiga fläskfilén.I fredags bjöd en kollega på god cous cous sallad och hemmagjort knäckebröd..Mat och mat....Rullar fram snart..

Dessutom när jag vakna idag hade jag så förbannat ont i ryggen,,vet ej om jag ska sitta eller stå eller gå. Nej nu får det bli ändringar här..Fram för sunda vanor.Och framför allt motion..
Och ryggträning..
Någon som kan massage??????????

Ha det gott

Ann Rosman - Själakistan - Ljudbok


I författarens andra bok står en liten pojke i centrum. Hans anhöriga har vänt honom ryggen, och än värre hållit honom inlåst. Ann Rosmans berättelse handlar om familjeband och samhällssyn och letar sig ända tillbaka till de bohuslänska häxprocesserna.

En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.
När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.
Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.
Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp medeltidslajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar Kopierat ur Bokus

Nej den här är inte alls lika bra som första boken (Fyrmästarens dotter) men helt klart godkänd. Det kan ju vara så att förväntningarna är så stora eftersom första boken var så oerhört spännande.Jag hoppas dock på fler böcker i serien och författarens beskrivningar av omgivningarna kring Marstrand är så bra, att jag vill åka dit.BETYG:

Peter Robinsson - En märklig affär - Ljudbok


Efter den våldsamma branden som ödelade hans hem har överkommissarie Alan Banks varit sjukskriven. Han är trött, deprimerad, och vet inte om han någonsin orkar återgå till arbetet vid Yorkshirepolisen. När brodern Roy, som inte hört av sig på många år, plötsligt tar kontakt ser Alan en chans att börja om. Han beger sig till London, men när han kommer dit är Roy spårlöst försvunnen.
Samtidigt utreder kollegan Annie Cabbot mordet på en ung kvinna som har hittats död i sin bil med ett skotthål i huvudet. Ingen vet vem hon är och hon har inga handlingar på sig. Det enda man finner är en papperslapp med Alan Banks namn och adress.
Den döda kvinnan visar sig vara Roys flickvän och Alan anar ganska snart ett samband med broderns försvinnande. Och ju djupare han gräver i Roys förflutna desto mer inser han hur lite de två bröderna egentligen visste om varandra. Kopierat ur Bokus

När det gäller Peter Robinsson blir man aldrig besviken, det är precis så här man vill ha sin deckare. En sympatisk kommissarie, en bra intrig och spännande.Det blir bara bättre och bättre.BETYG: