fredag 30 mars 2012

Ian Sansom - Fallet med de försvunna böckerna - Ljudbok

Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.

Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?

Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig.

Fallet med de försvunna böckerna är första delen i en trilogi om den ofrivillige detektiven Israel Armstrong.

I uppläsning av Björn Granath.Kopierat ur Bokus
Väldigt ojämn bok, ibland var den bra, men ibland var det rent ut sagt rena smörjan.Det kommer en nummer två i denna serie men vet inte om jag är intresserad.Eller ska man ge den en andra chans? BETYG:

Bibliotek

Jaha då har man varit på biblioteket och hämtat första boken. Jag kan inte köpa alla böcker jag vill läsa, har varken plats eller pengar till det.
Så jag har börjat LÅNA.
Och vi har ett fint bibliotek;
Mina nästa reservationer är
Little Bee och Agaat, dessutom har jag lagt några i min minneslista.

tisdag 27 mars 2012

Mossrivning

Jösses vilket jobb, först riva mossan sedan kratta upp. Så köra iväg i minst 20 skottkärrevändor.
Fint blev det och jättemånga steg på min räknare.

God natt

En underbar lässtund innan jag sluter de gröna.

söndag 25 mars 2012

Willys pocketrea


15 kronor för en bok,,jösses va billigt,jag fick hejda mig för att inte köpa fler.
Får hoppas de är bra böcker med.

Vår vår vår

Superfint vårväder, det är bara så himla härligt. Först sopade jag garageinfarten och trottoaren.
Efter det blev det biltvätt både utanpå och inuti.Och sedan torka av med sämskskinn och så lite puts på den svarta plasten som alltid mattas ner.
Efter det blev det krattning och borkörande av 6 fulla skottkärror med kvistar.Helt färdig är det inte men alltid en början. Det ska grejas lite i landen och rivas upp lite mossa.Gångarna behöver högtryckstvättas och rensas..Jag hoppas det bli fler fina dagar.
Det blev en promenad också innan jag säckade ihop framför datan tittandes på avsnitt av Deperate Housewife
Himla roliga avsnitt,jag garvar högt ibland och ibland så sorgligt att tårarna kommer.Samtidigt som jag tittade råkade jag trycka på min data så min ena blogg blev mindre..Men hallå, vad har jag tryckt på..Hur får jag tillbaka normal storlek igen.??
Konstigt,,eller hur??

lördag 24 mars 2012

Katarina Wennstam - Svikaren - Ljudbok

Våld och intolerans i sportens värld

Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja fick sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Men det gör å andra sidan saken ganska enkel för kriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin får förklara för Sebastians föräldrar hur sport kan få människor att känna ett sådant hat.

Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära.

Katarina Wennstams skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld. En sund själ i en död kropp.Kopierat ur Bokus
Katarina tar upp ett intressant ämne, nämligen våldet inom idrotten och sedan i andra delen fördomarna mot homosexualitet.
Boken är lättlyssnad och intressant men på något sätt känns det som hon vill för mycket. Polisen Charlotta Lugn lever som öppet homosexuell och Shirin har persisk bakgrund. Jag tappade lite av läslusten, men hoppas det blir bättre i kommande böcker. För detta var första boken i en triologi. BETYG: 

torsdag 22 mars 2012

Bokträff

 
Bokträff med gamla gänget, ja, gamla och gamla, men alla börjar vi väl bli lite till åren och det märks i konversationerna.Mycket prat om sjukdomar och vilka som har lämnat planeten Tellus..
Tänk för, då var diskussionerna mer om killar och kläder.
Det fattades två stycken också en är utomlands och en hade andra förhinder.
Vi fick god mat, kyckling i god sås, ris och sallad, perfekt mat för mig som har lite svårt för att tugga nu.
Så började vi gå igenom böckerna, jag hade med mig Kråkflickan, Hungerelden, Såld och två med Elly Griffiths, varav tre blev utlånade.
Min kompis berättade att hon skulle fått Zlatan i julklapp men hennes man hade tagit en inslagen i tron att det var den, men när hon öppnade den var det Thomas Tranströmer.Hon var mycket nöjd ändå och det var en fin bok.
Jag lånade Roger Moores bok, och den tänker jag verkligen läsa,eftersom jag är sådan enorm James Bond fantast, kan det vara kul. Jag såg även "Snobbar som jobbar" när de gick på tv på 70-talet.
Det ska bli mycket intressant.

Ibland så...

söndag 18 mars 2012

Värk och värk

Njaa le så där stort kommer jag nog inte göra,,inte med en stor krater i munnen. Vilket jädra hål det är där tanden satt..Herregud alltså,,men nu går det inte ångra.
Jag får väl se längre fram vad jag ska göra,,men tyvärr är det dyrt,,25 000 kronor,,har jag inte i handväskan precis. (Insamling kanske?)
Men, men det är ett senare problem,,just nu är det mest jobbigt att det gör ont,,jätteont..(det är här du ska tycka synd om mig).
Tanden var dessutom i flera delar när de tog ut den så något snyggt smycke blev det inte heller,,attans..
Jag ser inte speciellt mycket framemot att gå och jobba imorgon, när man knappt kan äta,,det tar liksom JÄTTELÅNG TID för mig att få ner maten.(här ska du komma med lite uppmuntrade ord)
Jag har också mardrömmar om att jag tappar alla mina tänder och får leva på soppa resten av livet..
Till middag idag har jag tänkt fläskstek, ris och gräddsås,,kommer jag kunna äta,,vet inte..
Ha en skön söndag

Nora Roberts - Jagad av lögnen - Ljudbok

 Går det att bekämpa lögnen?

Hon älskar att leva nära faran, att utsätta sig för farliga risker är att leva som mest intensivt enligt Rowan. Men för ett år sedan övergick faran till ond bråd död. Hennes partner Jim dog under en skogsbrand som de tillsammans skulle släcka. Så snart Rowan blev vuxen har hon varit brandman. Hon bekämpar skogsbränder i de farliga bergskedjorna i Montana. Kanske inte ett sådant konstigt val. Hon har alltid varit sin pappas dotter, de två har levt ensamma och han är traktens brandchef. Men nu sörjer hon sin partner och gode vän Jims död. Hon plågas av insikten att hon kanske hade kunnat rädda honom. Det blir inte bättre av att någon i hennes närhet anser att Rowan är skyldig till Jims död, en person som inget hellre vill än att hämnas.
Smart och kvickt kastas du rakt in i den spännande handlingen. Du får följa den modiga Rowan som gör allt för att bekämpa den lögn hon utsatts för. Nora Roberts har skrivit ännu en nervkittlande spänningsroman!Kopierat ur Bokus
 
Nora Roberts böcker är lite väl förutsägbara ibland, detta var en sådan. Först trodde jag att jag läst den innan, jag kände igen lite. Men nej då var det denna http://miaeggimann2.blogspot.se/2011/09/nora-roberts-mordande-hetta-ljudbok.html jag tänkte på. Detta är inte en av hennes bättre böcker och så var den alldeles för lång 16 timmar lyssning kunde lätt kortas ner. BETYG:

lördag 17 mars 2012

Peter Robinson - En bit av mitt hjärta - Ljudbok

Rockfestivalen i Brimleigh Woods sommaren 1969 är utan tvivel årets höjdpunkt för den lilla staden i nordvästra Yorkshire. Band som Led Zeppelin, Pink Floyd och Fleetwood Mac ska uppträda, för att inte tala om den lokala storheten Mad Hatters. Biljettförsäljningen har slagit rekord, vädret kunde inte ha varit bättre och stämningen är på topp. Men tillställningen får ett dystert slut: i en sovsäck hittas en ung kvinna, Linda Lofthouse brutalt knivhuggen till döds. Kommissarie Stanley Chadwick får i uppgift att utreda mordet. Han är en tystlåten, konservativ polis som har föga till övers för den nya tidens idéer med skränig musik, långt hår och fri kärlek. Men ett brott har begåtts och den skyldige måste gripas - till varje pris. Dessutom har han en dotter i samma ålder som Linda och tanken på att något liknande skulle kunna hända henne är outhärdlig. Trots att tusentals människor funnits på plats verkar ingen ha sett eller hört någonting. Förhören leder ingenstans och inte förrän Chadwicks dotter Yvonne avslöjar att hon vet mer om händelsen än vad hon tidigare vågat säga lyckas man göra ett genombrott. En man grips och döms så småningom till flera års fängelse. Tjugofem år senare får kriminalkommissarie Alan Banks i uppgift att utreda mordet på Nick Barber, en musikjournalist som höll på att skriva en artikelserie om Mad Hatters. Undersökningarna leder Banks tillbaka till år 1969 och snart visar sig hans eget fall ha kopplingar med mordet som skedde då. Nick Barber hade nämligen inte bara ett musikaliskt intresse av det som hände den där sommaren, han var även biologisk son till den mördade kvinnan Linda Lofthouse! Snart förstår Banks att Nick Barber kommit över hemligheter som är alldeles för känsliga för att uppdagas. I värsta fall innebär det att polisen grep fel gärningsman den där gången. Och då går det kanske fortfarande omkring någon därute, beredd att till varje pris tysta den som är sanningen på spåret. En bit av mitt hjärta är Peter Robinsons sjätte bok som översatts till svenska. Än en gång ger han prov på sin förmåga att kombinera en skarpsinnig intrig med minnesvärda personporträtt. Och på ett skickligt sätt lyckas han koppla samman två fall från olika tidsperioder till en trovärdig och spännande helhet. Peter Robinson har nominerats till och erhållit flera prestigefyllda utmärkelser för sina berättelser om kommissarie Alan Banks. Med En ovanligt torr sommar vann han år 2001 Svenska Deckarakademins pris för bästa utländska kriminalroman, och år 2003 blev Efter alla år av saknad nominerad till samma pris. Hans föregående bok En märklig affär nominerades till en Dashiell Hammet Award. Kopierat ur Bokus
Just nu går Alan Banks deckare på tv, och jag tycker faktiskt de har gjort serien väldigt bra.dock överträffar de inte böckerna. Jag gillar Alan Banks, han verkar vara en komissarie med sunt förnuft och så är han småmysig. Här löper två berättelser en i dåtid och en i nutid, och det blir riktigt, riktigt spännande.Uppläsaren Tomas Bolme gör ju inte ljudboken sämre,,Toppbetyg på den här.BETYG: 

fredag 16 mars 2012

Sjukhusvistelse

Klockan 11.30 gick bilen upp till Jönköping och inläggning. Va tänker ni nu inläggning för att dra ut en tand..Jo jag vet, men nu hör det till saken att jag är oerhört mesig..Läkare- och sprutskräck..Därför ska jag ska dra ut tanden under sedering,,vilket är stadiet innan du somnar i narkosen.
Innan jag skulle ner på operation var det de vanliga frågorna om medicin och dylikt, duschning och givetvis kanyl i handen..Vilket jag avskyr MYCKET, fick dock lugnande innan,Så fick jag dropp för jag hade inte ätit sedan halv åtta..
En liten stunds väntan , men klockan tre körde de ner mig till operation. Där på med mössa och överflyttning till en liten brits.Så började han borra och dra och slita..Tandläkaren fick borra tanden mitt itu, och dra ut rötterna. Det sprakade och brakade, jag bad om lite påfyllning av lugnade,,för det började kännas jobbigt.Till slut fick han snitta upp lite i tandköttet för att få ut sista biten..
Så sydde han ihop och sen var det klart. In på IVA för uppvaktning, fast jag var ju rätt vaken.
Klockan sex var jag uppe på avdelningen,vrålhungrig...Då hade ju redan matvagnen gått, så det var typ inte jättemycket att välja på. Det blev mannagrynsgröt och en smörgås..Herregud det var den godaste gröt jag någonsin ätit..Jag slukade allt..Sedan kom de och skulle kolla om jag tömt blåsan, lite pinsamt var det när det kom en ung kille och skulle göra det..Inte kul i en sån situation, och rota i fettvalkarna och dessutom köra över blåsan med ett fallos-liknade föremål,,
Morgonen efter vaknade jag vid halv sex och hade ganska ont, fick Panodil och försökte sova lite och läsa lite,,inte så bra bok dock.Får se om jag läser den klart..
Jag låg i en 4 sal men var själv och det var ganska skönt, ingen som snarkade på natten eller något springande i rummet
Jag blev utskriven vid tiotiden, tog en sväng på A6,,men kände mig inte så köpsugen, så jag åkte hem istället.Var dock tvungen att handla lite mat, efter det var det hemfärd..
Väl hemma lyssnade jag färdigt på "Jagad av lögnen" av Nora Roberts..Betyg och omdöme på min bokblogg..

Gott att vara hemma igen

tisdag 13 mars 2012

Det är väl själva .....


Jag har ätit penicillin i snart en vecka mot min onda tand, men det har knappt hjälpt. På torsdag ska jag dra ut den under "halvnarkos" och även om jag är SJUKT NERVÖS så säger mitt kloka jag att det måste göras.

Igår när jag kom hem efter stavgången var jag så trött att jag gick och lade mig, orkade inte ens läsa.
Idag var jag och handla och nu när jag kommit hem känner jag mig trött och har ont i halsen.
Men va _ _ _, sist jag skulle göra detta blev jag sjuk...Det måste bara gå över nu..


Jag har lovat mig själv denna deckare om jag fixar dra ut tanden,,bara förkylningsbacillerna försvinner...HÅLLER TUMMARNA

lördag 10 mars 2012

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän/bästa vänner.


Ja så mycket bilder på mig finns det inte,,så detta får duga..Hittade inte det jag hade på mig och Pierce..

Ja några vänner har jag men alla bilder är tagna på kvällen så de är mörka. Fast min fyrbenta vänner kan väl räknas..

Elly Griffiths - Janusstenen


Den andra boken i serien om Ruth Galloway och Harry Nelson

Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är: ett offer till guden Janus. Under romartiden var det nämligen under just väggar och dörrar som man begravde offren till denne gud.

Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats i Norwich. Ännu ett skelett har dykt upp, men denna gång verkar det ha tillhört ett barn. Även detta skelett återfinns under en husvägg, men det är inte det mest makabra. Skelettet saknar nämligen huvud.

byggarbetsplatsen visar det sig att det tidigare har funnits ett barnhem där, drivet av den katolska kyrkan. Men varför verkar den nuvarande ägaren så stressad av att man har hittat mänskliga kvarlevor och varför denna koppling till romersk mytologi?

Till råga på allt har Ruth Galloway blivit gravid, och kriminalkommissarie Harry Nelson är den lycklige fadern. Nelson som har fru och barn där hemma. Dessutom verkar någon försöka skrämma Ruth från att fortsätta arbetet med utgrävningarna. Någon vill att hon ska lägga av. Men vem?

"Hon är bra, mycket bra på det hon gör. Inte minst på de där små viktiga detaljerna som förvandlar rutinrapporterande prosa till levande och spännande litteratur. Henne ska jag hålla ögonen på i fortsättningen." Sydsvenskan

"Ruth och hennes älskare, kriminalkommissarie Nelson, är trovärdiga personer av kött och blod i centrum för Elly Griffiths arkeologimysterium ... Miljön är förtrollande: Norfolk må vara platt men här finns även mystisk dimma och hotfulla sankmarker, utmärkt sammanflätade med latinska citat och kol-14-datering ... När jag var klar med boken ville jag veta mer om huvudpersonerna samtidigt som jag kände den tillfredsställelse en riktigt intelligent kriminalroman kan ge."
Independent Kopierat ur Bokus

Lite segare att komma in i än ettan. Jag gillar Ruth och även Nelson, och längtar efter att få läsa fortsättningen.Hur ska de gå när bäbisen kommer? BETYG: