lördag 18 juli 2009

Ann Rosman - Fyrmästarens dotter

Ann Rosmans debutbok är en spännande historia som ut spelas i den bohuslänska skärgårdens suggestiva vatten landskap. Det handlar om nattsvart ondska och vinningslystnad men också om kärlek som inte ens döden kan besegra.
Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.
På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning en turist- och konferensanläggning. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska åter ställas upp på sin plats. Det är april och invigningen närmar sig.
Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom finner de kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge. Hämtat ur Bokus

En riktigt bra deckare, väldigt underhållande och lite klurig. Man får verkligen hoppas hon skriver fler böcker. 
BETYG: 5

Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (193.6 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Mirja Turestedt
Utg.datum: 2012-05-18
Förlag: Damm Förlag
ISBN: 9789173515900

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar