lördag 8 maj 2010

Johan Theorin - Blodläge - Ljudbok


Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som man förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen i berget och älvorna på alvaret.
Vid stenbrottet i byn Stenvik står lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas baracker. Vid påsk får flera av husen nya invånare som måste lära sig att komma överens. Men grannsämjan fungerar inte och misstänksamhet gror bakom väggarna. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.

Blodläge är liksom Skumtimmen och Nattfåk en berättelse om konflikter mellan gammalt och nytt, mellan öbor och fastlänningar, och om hur nästan bortglömd folktro bryter in i det moderna samhället .Kopierat ur Bokus

Den här boken var seg att komma in i, det var mer relationer och jag tänkte vad är detta för deckare. Så Per som hellre tillbringade tid med sin pappa än sin cancersjuka dotter, där blev man ju nästan arg. Vad var det för nöt till far. Boken hämtade sig mot slutet och blev riktigt bra, men detta är absolut inte hans bästa bok. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar