fredag 16 mars 2012

Sjukhusvistelse

Klockan 11.30 gick bilen upp till Jönköping och inläggning. Va tänker ni nu inläggning för att dra ut en tand..Jo jag vet, men nu hör det till saken att jag är oerhört mesig..Läkare- och sprutskräck..Därför ska jag ska dra ut tanden under sedering,,vilket är stadiet innan du somnar i narkosen.
Innan jag skulle ner på operation var det de vanliga frågorna om medicin och dylikt, duschning och givetvis kanyl i handen..Vilket jag avskyr MYCKET, fick dock lugnande innan,Så fick jag dropp för jag hade inte ätit sedan halv åtta..
En liten stunds väntan , men klockan tre körde de ner mig till operation. Där på med mössa och överflyttning till en liten brits.Så började han borra och dra och slita..Tandläkaren fick borra tanden mitt itu, och dra ut rötterna. Det sprakade och brakade, jag bad om lite påfyllning av lugnade,,för det började kännas jobbigt.Till slut fick han snitta upp lite i tandköttet för att få ut sista biten..
Så sydde han ihop och sen var det klart. In på IVA för uppvaktning, fast jag var ju rätt vaken.
Klockan sex var jag uppe på avdelningen,vrålhungrig...Då hade ju redan matvagnen gått, så det var typ inte jättemycket att välja på. Det blev mannagrynsgröt och en smörgås..Herregud det var den godaste gröt jag någonsin ätit..Jag slukade allt..Sedan kom de och skulle kolla om jag tömt blåsan, lite pinsamt var det när det kom en ung kille och skulle göra det..Inte kul i en sån situation, och rota i fettvalkarna och dessutom köra över blåsan med ett fallos-liknade föremål,,
Morgonen efter vaknade jag vid halv sex och hade ganska ont, fick Panodil och försökte sova lite och läsa lite,,inte så bra bok dock.Får se om jag läser den klart..
Jag låg i en 4 sal men var själv och det var ganska skönt, ingen som snarkade på natten eller något springande i rummet
Jag blev utskriven vid tiotiden, tog en sväng på A6,,men kände mig inte så köpsugen, så jag åkte hem istället.Var dock tvungen att handla lite mat, efter det var det hemfärd..
Väl hemma lyssnade jag färdigt på "Jagad av lögnen" av Nora Roberts..Betyg och omdöme på min bokblogg..

Gott att vara hemma igen

1 kommentar :

  1. usch usch...
    att ligga på sjukhus e inte skoj å inte dra ut tänder heller!!!
    Hoppas att du mår bättre idag...

    SvaraRadera