söndag 4 november 2012

Linda Olsson - Det goda inom dig - Bok/Ljudbok Bokcirkelbok 8-12

 
Marion Flint är sextio år. Hon lever i ett litet hus vid kusten i Nya Zeeland och jobbar deltid som läkare i den närliggande byn. På fritiden samlar hon material på stränderna för att skapa tavlor. Hon lever ensam tills hon en dag möter den lilla pojken Ika. Mellan den tysta lilla pojken och den ensamma kvinnan uppstår en ovanlig vänskap, varje torsdag bjuder Marion Ika på middag. Pojkens närvaro och frågor väcker gamla minnen till liv hos Marion, minnen som hon har hållit dolda alltför länge. Hon återvänder i minnet till den tidiga barndomen med sin morfar på Åland som avslutades abrupt för ett nytt liv i Stockholm med sin mamma och nya man. Hon återupplever när hennes lillebror Daniel föddes och minns den djupa kärlek hon kände för honom. Samtidigt blev mammans äktenskap alltmer våldsamt och slutade med en dramatisk död. Båda barnen adopterades bort på olika håll och tappade kontakten tills de mycket oväntat möts trettio år senare. Kopierat ur Bokus
Jag började läsa den som bok men tyvärr tyckte jag den var otroligt seg. Eftersom det var en bokcirkelbok är man tvungen att lämna vidare innan en viss tid, så då valde jag att lyssna på den istället. Även som ljudbok tog det en stund innan man kom in i boken. Sedan tyckte jag Marions tillbakablickar var lite otydliga, man frågade sig ibland. Vad hände? Eller så är det jag som är ovanligt trög, jag vet inte.
Historien om Ika tyckte jag var väldigt bra och jag ville ha mer utav den.Jag kände att det kunde blivit så mycket bättre för själva historien var bra.Hon funkade bra som uppläsare en behaglig röst. BETYG:

1 kommentar :

  1. Jag läste den här boken för något år sedan och nu minns jag den inte ens. Det är inte ett så bra betyg.. :/

    SvaraRadera