söndag 31 mars 2013

Ingrid Elfberg - Tills döden skiljer oss åt - Ljudbok

Erika står utanför Annas dörr en vecka tidigare än de bestämt. Hon berättar inte varför hon hals över huvud flytt från Stockholm. Lämnat sin man Göran och sin älskade hund Boss på nyårsafton, med bara en väska i handen. Anna tar henne till sjukhuset med spräckta revbenen, ett brutet finger och en blåslagen kropp.

Ett jobb vid polisen i Göteborg är en tillfällig lösning, men Erika måste komma bort från hemmet. Hennes anmälningar mot Göran om misshandel har flera gånger försvunnit. En polis slår inte sin fru, och absolut inte om hon också är polis.

Det dröjer inte länge innan Göran kommer till Göteborg för att hälsa på sina gamla kollegor, och lyckas skapa misstro mot Erika på hennes nya arbetsplats. Men Erika har bestämt sig, han ska inte vinna, även om han håller hennes Boss som gisslan. Kopierat från Storytel

Erika stack ifrån sin elaka man som misshandlade henne grovt, hon tog jobb vid polisen i Göteborg. Erika får ett fall där hon utreder en försvunnen kvinna ju mer de gräver i historien visar det sig att kvinnan hade mycket fiffel för sig. De hälsar på den försvunna kvinnans man men han är helt nedbruten och dricker mest, inte mycket hjälp där. Erika bor först hos en poliskollega men ganska snart får hon flytta på sig, hennes man är henne på spåret.
 
Historien känns bra och absolut angelägen, men det  känns som fiolsträngen dragits lite för långt. Jag känner heller inte med Erika eller någon annan av personerna, dessutom var allt lite väl förutsägbart. Ingrid Elfbergs första deckare "Gud som haver" var helt enormt bra, tyvärr var denna inte lika bra.
Jag valde att lyssna på boken och den monotona uppläsningen gjorde inte betyget bättre. Daniela lyckades också med konststycket att uttala det enklaste ord med helt fel betoning, vilket gör en irriterad. Jag är ledsen, jag vill gilla boken men tyvärr. BETYG 2
Författare
Ingrid Elfberg
Uppläsare
Daniela Svensson
Kategori
Deckare
Förlag
Earbooks
Längd
13t 12m
Språk
Svenska
Utgiven
 201303

2 kommentarer :

  1. Vad olika man tycker. Har precis läst ut boken och tyckte den var helt okej. Kanske inte den bästa kriminalroman jag läst men ändå bra.

    SvaraRadera
  2. Jag tror säkert betyget drogs ner av uppläsaren, hon var inte bra.
    Mia

    SvaraRadera