onsdag 13 november 2013

Elise Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan

Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från St:a Clara kyrka stöttar dem med fika, kramar och och en hjälpande hand varje fredagkväll, och för många av tjejerna på gatan är hon den enda mamma de har.
Men så kan Elise Lindqvist bättre än de flesta förståhur det är att vara ensam och utsatt. Redan som barn blev hon utnyttjad av människor som stod henne nära. Som tonåring hamnade hon hos en bordellmamma och blev prostituerad. Vuxenlivet bestod länge av missbruk och sjukdom. En dag för drygt sjutton år sedan tog hennes liv en dramatisk vändning. Hon mötte helt oväntat Gud. Det blev starten på ett nytt och annorlunda liv.
När Elise delade med sig av sin berättelse i P1 Sommar väckte det enorm uppmärksamhet. I den här boken berättar Elise Lindqvist, med hjälp av Antima Linjer, om de mörka åren och om vad som hände efter den dag då hon blev överraskad av både Gud och livet.
Mina tjejer på gatan har så många sår. Jag kan inte läka såren, men jag vill hjälpa till att åtminstone plåstra om dem. Och kan jag med denna bok vara med och bidra till att någon känner att det finns hopp och att livet inte är kört, då är det värt allt. Hämtat från Libris förlag

Nu har jag suddat ut texten 17 gånger när jag ska beskriva boken. Så svårt ibland egentligen vill jag bara skriva; LÄS DEN.
Jag grät av sorg, av förfäran och sedan av lycka. Får man in allt det i en bok, ja, då är den läsvärd. Jag gillar att den börjar från hennes barndom och följer henne upp till vuxen ålder.(inte alltid så i biografier). Jag gillar också det hon gör för flickorna, helt fantastiskt. BETYG 4
              Tack till Libris förlag för recensionsexemplar
Språk: Svenska
Antal sidor: 151
Utg.datum: 2013-09-04
Upplaga: 1
Förlag: Libris förlag
Medarbetare: Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner: 205 x 135 x 16 mm
Vikt: 280 g
SAB: Lz Lindqvist
ISBN: 9789173873000

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar