torsdag 21 januari 2016

Tilde De Paula Eby - Tiden läker inga sår

För första gången berättar Tilde de Paula Eby om sitt dramatiska förflutna och om hur hennes förmödrar präglat hennes liv. Den 16 oktober 1973 anländer knappt ettåriga Tilde som flykting från Chile. Hon, föräldrarna och storebrodern tillbringar de följande månaderna på en flyktingförläggning i Alvesta.

Drygt trettio år senare gör strömningar i samhället att Tilde vill berätta sin historia, om kvinnorna före henne som hittade sitt hem på olika ställen i världen. Så inleder hon berättelsen om fem generationer kvinnor som färdas som flyttfåglar för att skapa sin framtid. Den tar sin början på Teneriffa år 1867 och fortsätter i Kuba, USA, Chile innan den slutar i dagens Sverige.

Det är en berättelse om kärlek, desperation och längtan efter samhörighet, att göra allt för dem man älskar. Det är även berättelsen om Tilde själv och hennes kamp för att slutligen rota sig i det land hon så länge varit en del av. Hämtat från Bokus

Jag är med i Barnbokbloggens temaläsning och i januari stod Biografier på listan, så det blev denna av Tilde De Paula Eby.
Författaruppläsning brukar jag akta mig för, det brukar vara allt annat än bra men faktum är att hon läser sin bok riktigt bra. Boken är bra och intressant även om jag tyckte hoppandet mellan kvinnorna var jobbigt. Det passar mycket sämre i en ljudbok. Men trots att det är en intressant bok så är det något som skaver, tyvärr kan jag inte sätta fingret på det. Kanske är det att den är väldigt kort, eller är det hoppandet, men den griper tyvärr inte tag i mig. Jag får ingen känsla för personerna i boken på det sätt jag skulle vilja. BETYG 3
Mp3-bok (nedladdningsbar ljudbok)
Filformat: Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (107.1 MB)
Språk: Svenska
Inläsare: Tilde de Paula Eby
Utg.datum: 2015-09-16
Förlag: Bonnier Audio
ISBN: 9789176510971
Köp boken på Bokus eller Adlibris eller Cdon

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar