onsdag 1 februari 2012

Karin Wahlberg - Glasklart - Ljudbok


Hilda Glas är snart färdig läkare och har återkommit till sin hembygds trakter för att göra AT-tjänst på Oskarshamns lasarett. Väl där inser Hilda att hon kanske undermedvetet dragits till det sjukhus där hennes mamma avled och när hon råkar komma över sin mors journal inser hon att hon måste ta tag i sin outredda bakgrund. Vad var det för mystisk sjukdom som tog moderns liv och var hennes pappas död verkligen en olycka?

Claes Claesson har åkt till den lilla glasbruksorten Hjortfors med familjen för trivsamt och traditionsenligt valborgsmässofirande. Trängseln runt majbrasan tilltar och stämningen stiger. Men idyllen rämnar hastigt och mycket olustigt när man plötsligt känner doften av bränt kött och i ljuset från lågorna urskiljs så en makaber syn: en död manskropp. Kopierat ur Bokus

Jag tycker boken var mer än godkänd, visst ibland kan det bli lite för mycket beskrivningar om saker och ting, 16 timmar lång. Men det är en gemytlig deckare, jag gillar följa Veronica och Claes. I denna bok fick man även följa Hilda som har haft en svår uppväxt. BETYG:

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar