söndag 26 februari 2012

När tiden stannar lite


De ringde från dotterns skola strax innan elva i fredags och sa att hon svimmat och då slagit huvudet. Hon var inte kontaktbar så de hade ringt ambulans. Jag sa jag ska ordna vikarie och komma efter.Läraren lovade ringa och meddela vilket sjukhus. När man får ett sådant samtal, är det så att tid och rum stannar och inget annat är viktigt..
Efter en stund som kändes som en evighet ringde läraren tillbaka och sa att de tar henne till Värnamo. Jag skulle hämta upp andra dottern och son i Gislaved, och på väg in ringde de från ambulansen, de tar henne till Jönköping..

När vi väl kom till länssjukhuset Ryhov, letade vi upp henne på akuten,,efter det följde en lååååång väntan. Efter tre timmars väntan kom doktorn, undersökte henne och sa att hon skulle läggas in på Akutavdelningen.Lite väntan igen innan vi kom dit.Jag frågade om jag kunde övernatta men det gick inte, de har patienthotell men där var fullt..Ja ja tänkte jag hon klarar det kanske. Vid det här laget var jag rejält hungrig,,hade inte ätit en matbit sedan klockan sex på morgonen.(då jag dessutom glömde ta min blodtrycksmedicin)Så när de gav dottern kvällsmat passade jag på att gå upp och få något i mig,,gissa om jag var hungrig då.
Jag gick tillbaka till dottern efter jag ätit och tänkte förbereda mig för hemfärd,,men då blev hon ledsen. Jag pratade med personalen och till slut ordnande de så jag kunde sova över.Jag gick upp och köpte en bok till mig och lite fredagsgodis till dottern..Men va tiden går sakta på sjukhus..
Dagen efter fick vi i alla fall åka hem,,vilket var skönt.Det tror det var ett blodtrycksfall men ville vi skulle kontakta distriktsläkare efter några veckor.Då ska de göra en uppföljning och kolla det låga blodtrycket.

Stackars stora flickan som istället för en trevlig födelsedag fick denna oro och en mamma som inte var hemma..Men nu är allt som vanligt tack och lov, ja nästan. Efter inte tagit min blodtrycksmediciner känner jag mig lite underlig,men det går väl över.

3 kommentarer :

 1. Fy vilken fasa - ni som skulle ha en så trevlig födelsedag och så blev det så här! Antar att hon inte fick någon hjärnskakning, det var ju skönt! Hoppas att det bara är lågt blodtryck som är orsaken, så kan hon kanske känna om det är på gång och böja ner huvudet kontrollerat. Jag vet hur det känns när det bara snurrar ...

  Och JA, Lisa var allra bäst!

  SvaraRadera
 2. När du är inne i Instumentpanelen har du en ruta med bloggar du följer, där finns en blå knapp med "Hantera", klicka på den. Då får du upp en lång lista på bloggarna och längst till höger vid varje blogg står det "Inställningar", klicka på den för varje blogg du vill ta bort. I den ruta som dår kommer upp finns till höger raden "Sluta följa den här webbplatsen" - om du klickar där försvinner bloggen!

  MEN detta gäller om du fortfarande har det gamla bloggergränssnittet (och det tror jag att du har eftersom du så lätt kunde ta bort ordverifieringen). I det nya vet jag inte hur man gör, då får du leta rätt på något kugghjul till höger för att återgå till det gamla gränssnittet, vad jag förstått.

  Att ta bort bloggar ur din högermarginal är lättare, det är ju bara att klicka på att redigera i just den rutan, men det tror jag att du vet.

  SvaraRadera
 3. Hahah, kraschade min laptop när jag var på denna site förra gången jag var här. Och för de senaste 2 månaderna har jag letat efter denna blogg, så tacksam jag ligger det på nytt! : D

  SvaraRadera