torsdag 9 augusti 2018

Birgitta Bergin - Holländaren

Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far - för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?

Holländarn är ett familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder. Djupa familjehemligheter, skuld, passion, svek och kärlek avlöser varandra i denna välskrivna roman, baserad på en sann historia.

📕KORTRECENSION📗

Denna dyk upp som en överraskning i brevlådan och det var trevligt, tack Bokfabriken.
Det är en helt annan typ av bok än Birgitta brukar skriva. Detta är en väldigt gripande historia och baserad på en sann historia. Jag fann det lite trögt att komma in i berättelsen och tyckte nog inte den var så spännande heller. Men helt klart läsvärd.

BETYG 3
Format Inbunden
Språk Svenska
Antal sidor 283
Utgivningsdatum 2018-05-15
Upplaga 1
Förlag Bokfabriken
Medarbetare Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 145 x 24 mm 
Vikt 439 g
SAB Hc
ISBN 9789176296141
Tack till Bokfabriken för rec.ex

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar