lördag 2 januari 2010

Klas Östergren - Röd Jul - Ljudbok


Efter en häftig kväll på krogen är en ung man skyldig granhandlare Argus pengar. Handlaren har haft en dålig dag eftersom hans klientel på Östermalm i Stockholm inte vill ha hans danska granar utan i stället köper granar som marknadsfördes som skärgårdsgranar.
Nu är det dags att betala tillbaka skulden och den unge mannan infinner sig som försäljare iklädd varma kalsonger, flera lager kläder, lottapäls och krimmermössa.
Det är dagen före julafton och vid lunchtid är hälften av granarna sålda. Då dyker en kvinna upp som vill ha sin gran hemburen.
När granen väl kommit innanför dörrarna på Riddargatan i kvinnans hem vill hon ha hjälp att sätta den i julgransfoten. Och när granen står spikrak i sin fot behöver vill hon också ha hjälp med julgransbelysningen. Det är något besynnerligt vilset över kvinnan och när hon vill bjuda på champagne tackar granförsäljaren ja... Kopierat ur Bokus

Denna bok la jag i cd-spelaren när jag skulle åka till Jönköping, en jättebra berättelse men tyvärr alldeles för kort. Den räckte bara halva vägen.
Men mycket bra berättad och fängslande.BETYG:


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar