måndag 3 juni 2013

Viveca Sten - I farans riktning

Andlöst spännande vinterdrama på ett iskallt, ödsligt Sandhamn

Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.
Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall.
Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.
I farans riktning är den sjätte kriminalromanen om Thomas Andreasson och Nora Linde. Det är en spännande historia om svikna förhoppningar, förträngda minnen och gömd skam.
Hämtat från Bokförlaget Forum

Här börjar spänningen direkt och det är nästan så man ser sig om över axeln när man läser. Storyn är bra och en lagom kompott av privatliv, mord och utredning. Även vackra miljöbeskrivningar ingår. Det är inte fel att Sten tar upp främlingsfientlighet och partiet som beskrivs i boken påminner starkt om ett som finns i vår riksdag. Fast lite värre här.
Jag gillar persongalleriet i boken även om Nora fick en något tillbakadragen roll i denna bok. Upplösningen var väl inte helt otippat men jag köpte det.
BETYG 4
Författare:
Viveca Sten
Formgivare:
Johan Petterson
Förlag:
Bokförlaget Forum
Serie: Sandhamnsdeckare 6
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 201305
Antal sidor: 374
ISBN10: 9137140388
ISBN13: 9789137140384
Tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplar

1 kommentar :

  1. Har precis läst ut första boken i den här serien, får se när jag tar tag i nästa men gillade verkligen miljön :)

    SvaraRadera