torsdag 30 januari 2014

Anne-Lie Högberg - Det kommer aldrig mer vara du

Midsommar. Inga blommor under kudden. Jag hade ju redan mina drömmars man. Problemet var bara att min bästa väninna var hans drömmars kvinna.

"Det kommer aldrig mer vara du" är en relationsroman om att gå stark ur motgångar. Agnes man lämnar henne för hennes bästa väninna. Övergiven och med krossat hjärta ska hon ta hand om jobb, barn - och sig själv. Författaren skriver igenkännande om känslan att inte vara något värd och kraften att komma igen. Hämtat från Litet förlag


När man skriver ett omdöme om en bok så är det mycket som färgar det man skriver, personliga erfarenheter är en sådan sak. Har man aldrig varit med om en skilsmässa kanske man inte kan sätta sig in i hur det känns.Vad jag förstår är boken delvis självbiografisk och Anne-Lie själv varit med om en skilsmässa, därför känns det så äkta.
Själv var det som jag förflyttades 15 år tillbaka i tiden, till när jag och min man delade på oss.Man slits sönder inifrån, man tänker på barnen och hur det ska lösas praktiskt, med pengar och jobb.
Agnes i boken blir lämnad på ett ruttet sätt, mannen hon var gift med blev kär i hennes väninna.
Jag tycker Anne-Lie har fångat känslan väldigt bra, ibland handlar man t.om helt irrationellt. Man slits också mellan vad som är bra för barnen och sin egen sorg över det man mist. Det man satsat på och byggt upp, men som sen rasar som ett korthus.
Agnes var ändå lyckligt lottad som hade familj och vänner, hennes familj bjöd med henne och barnen på en resa till solen.
De gladare partierna i boken kunde jag inte ta till mig på samma sätt och tyckte inte var lika bra.Varför kan jag inte sätta fingret på riktigt.
Summa summarum-En bra debut med mycket känslor, som kräver minst två paket näsdukar.
BETYG 4

1 kommentar :

  1. Den här har jag bara hört - och läst - gott om. Den ska läsas!

    SvaraRadera