onsdag 29 januari 2014

Kristin Hannah - Nattvägen

Jude Farraday har alltid satt barnen i första rummet, vilket tycks ha gett resultat. Tvillingarna Mia och Zach är skötsamma, populära och duktiga i skolan. Första dagen i high school lär Mia känna nyinflyttade Lexi Baill, som har ett trassligt förflutet. De blir snart bästa vänner och mamma Jude tar emot den nya flickan med öppen famn. 

När det så småningom uppdagas att Lexi och Zach har förälskat sig i varandra och dessutom smugit med förhållandet bakom föräldrarnas ryggar tappar den överbeskyddande Jude fotfästet. Hon oroar sig allt mer för tonåringarnas framtid och för att någonting hemskt ska hända dem. 

En varm sommarnatt i slutet av skolans sista termin besannas Judes värsta farhågor. De tre ungdomarna tar ett ödesdigert beslut som kommer att slå både familjen Farradays och Lexi Baills liv i spillror.

Nattvägen är en berättelse om oro, sorg, kärlek och försoning, där Kristin Hannah gestaltar en familj under den period som kanske är den mest slitsamma i många familjer: tonårstiden. Hämtat från Bokus


Jag gillar verkligen Kristin Hannah,tycker hon skriver jättebra. Det är så lätt att måla upp bilder för sitt inre, hur personerna ser ut och omgivningarna.
Denna bok börjar så himla bra, tonåringarna som lär känna varandra, Lexi som blir accepterad i familjen, trots hennes bakgrund. Men sedan, ja då blir det till att plocka fram näsdukspaket efter näsdukspaket. Jösses vad jag grät, kom till jobbet med svullna ögon. Men tack och lov ordnar det upp sig, fast då gråter man för det. Väldigt bra bok.
BETYG 5

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar