torsdag 23 januari 2014

Nu har jag valt

Äntligen har jag valt boken från E2GO, det blev Det sjunde barnet, jag vill gärna läsa den och eftersom den är på hela 719 sidor så passar e-bok bra.
Handlingen är:

Vad utspelade sig på barnhemmet i Kongslund?

Det sjunde barnet av Erik Valeur står det omtalade danska spädbarnshemmet Kongslund i centrum. Det är en intrikat historia med gåtfulla inslag om sju barn, som alla föddes år 1961 på samma avdelning på Rigshospitalet i Köpenhamn. De adopterades bort till familjer runtomkring i Danmark och fick ingen vetskap om sin verkliga härkomst. Föreståndarinnan var en ansedd och plikttrogen person, noga med sekretess och anseende. 

I samband med föreståndarinnans sextioårsjubileum får några av de vuxna adoptivbarnen motta anonyma brev. Ett mystiskt dödsfall inträffar samt ett attentatsförsök - incidenter som kan ha kopplingar till barnhemmet och händelser i det förgångna. Spekulationerna i pressen tar fart och drevet går, vilket får efterverkningar på regeringsnivå. Frågorna är många. Har det ansedda barnhemmet i femtio års tid mörkat rika och berömda danskars snedsteg för att undvika skandal i maktens korridorer? 

Det sjunde barnet är berättelsen om barnhemsgåtan och om förbindelsen mellan de sju barnen vars liv kom att hänga oupplösligt samman under de år under senare delen av 1900-talet då välfärdssamhället kom till Danmark.


Nu är det så att det är några böcker i kö före, så om ni som vill ha ett utlåtande får nog vänta lite. Jag är inte heller en snabbläsare.
Tack E2GO!

2 kommentarer :