fredag 31 januari 2014

Camilla Grebe och Åsa Träff - Mannen utan hjärta

Mannen utan hjärta är den fjärde fristående romanen i den kritikerrosade serien om psykologen Siri Bergman av systrarna Grebe & Träff.

En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben.

Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl. 

Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att en gemensam nämnare är männens sexuella läggning. Men rör det sig verkligen om rena hatbrott eller står sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna? Hämtat ur Bokus


Detta var en typiskt lagom deckare, lagom bra story, lagom spännande och lagom bra karaktärer. Nu kanske en del tycker det låter ovanligt tråkigt, men det behöver det inte alls vara. Däremot var det inget speciellt annorlunda mot tidigare böcker. Men de tio timmarna man lyssnade gick fort och att ha valt Anna-Maria Käll till uppläsare förstärkte bara boken.
BETYG 3

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar